0

Quinoa-pindakaas-blauwe bessen muffins (glutenvrij)

45 minuten Quinoavlokken 9 personen

Ingrediënten

  • 110 gram glutenvrije havermout
  • 50 gram quinoavlokken
  • 60 gram boekweitmeel (of boekweitvlokken fijngemalen in de blender)
  • 2 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 banaan, gepureerd
  • 120 milliliter appelmoes
  • 60 milliliter ahornsiroop
  • 250 gram bevroren blauwe bessen
  • 1 eetlepel 100% pindakaas (of een andere notenpasta)

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Zet de bevroren blauwe bessen apart en laat ze goed ontdooien. We hebben ze straks (inclusief vocht) nodig

2

Vermaal de havervlokken tot havermeel in een blender of keukenmachine. Meng met de quinoavlokken, boekweitmeel, maizena, bakpoeder, kaneel en het zout.

3

Meng in een aparte kom de gepureerde banaan, appelmoes, ahornsiroop, de pindakaas en de ontdooide blauwe bessen. Voeg de natte en de droge ingrediënten samen.

4

Vul een ingevette of met vormpjes belegde muffinvorm en verdeel het beslag. Bak voor 25 minuten.

5

Laat de muffins eventjes afkoelen en druip of smeer er dan wat extra pindakaas overheen. Enjoy!

6

Deze blauwe bessen-pindakaas muffins zullen je verrassen, want ze smaken geweldig én ze zijn gezond. Je maakt ze met quinoavlokken, boekweitmeel en glutenvrije haver en topt ze met pindakaas. Loopt het water jou ook al in de mond?

The Veggie Reporter ontwikkelde dit heerlijke recept voor ons. Op haar blog vind je de makkelijkste, lekkerste en meest creatieve plantaardige recepten en blogposts.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!