0

Rode linzen amaranth koekjes

Amaranthvlokken

Ingrediënten

  • 200gr rode linzen
  • 100gr amaranth vlokken van Meesters van de Halm
  • bosje verse peterselie
  • 1 ui
  • 1 ei
  • twee eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 50gr paneermeel
  • handje zwarte olijven (optioneel)
  • zout en peper
  • olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

1

Spoel de linzen goed af en kook ze voor ongeveer 10 minuten. Voeg dan de amaranth vlokken toe en kook ze samen nog 5 minuten en giet af.

2

Doe de linzen en amaranth vlokken in een kom en voeg alle ingrediënten toe behalve de olie. Kneed dit tot een mooi

3

licht plakkerig

4

deeg. Voeg extra paneermeel toe als het deeg te plakkerig is.

5

Vorm balletjes van een flinke eetlepel deeg. Druk ze daarna plat tot ongeveer 1 cm dikte.

6

Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm de olie. Bak de koekjes ongeveer 2-3 minuten aan elke kant.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!