Rode linzen amaranth koekjes

Amaranthvlokken

Ingrediënten

  • 200gr rode linzen
  • 100gr amaranth vlokken van Meesters van de Halm
  • bosje verse peterselie
  • 1 ui
  • 1 ei
  • twee eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 50gr paneermeel
  • handje zwarte olijven (optioneel)
  • zout en peper
  • olijfolie om te bakken

Bereidingswijze

1

Spoel de linzen goed af en kook ze voor ongeveer 10 minuten. Voeg dan de amaranth vlokken toe en kook ze samen nog 5 minuten en giet af.

2

Doe de linzen en amaranth vlokken in een kom en voeg alle ingrediënten toe behalve de olie. Kneed dit tot een mooi, licht plakkerig, deeg. Voeg extra paneermeel toe als het deeg te plakkerig is.

3

Vorm balletjes van een flinke eetlepel deeg. Druk ze daarna plat tot ongeveer 1 cm dikte.

4

Zet een pan op middelhoog vuur en verwarm de olie. Bak de koekjes ongeveer 2-3 minuten aan elke kant.