Pruimentaartje

90 min
Quinoavlokken

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 160┬░C. Vet een lage taartvorm van 22cm in met margarine.

2

Doe de bloem, amaranthvlokken, margarine, suiker, eierdooier en zout in een kom. Snijd de margarine met twee messen in kleine stukjes. Kneed dan snel het mengsel tot een stevige bal. Als het deeg niet goed blijft plakken, voeg dan een eetlepel koud water toe. Doe het deeg in een zakje of pak het goed in in vershoudfolie en leg een half uur in de koelkast.

3

Snijd de pruimen door midden en verwijder de pit. Snijd de pruimen vervolgens in plakjes.

4

Rol het deeg uit en beleg de taartvorm ermee. Leg de pruimen er dakpansgewijs in. Meng de suiker en kaneel en strooi het over de pruimen heen.

5

Plaats de vorm in de oven en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.

Ingredi├źnten

  • 140g bloem
  • 40g De Halm amaranthvlokken
  • 100g koude margarine
  • 65g rietsuiker
  • 1 eierdooier
  • Snufje zout
  • 8-10 pruimen
  • 2 tl kaneel
  • 1 etl suiker