Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een lage taartvorm van 22cm in met margarine.
Doe de bloem
amaranthvlokken
margarine
suiker
eierdooier en zout in een kom. Snijd de margarine met twee messen in kleine stukjes. Kneed dan snel het mengsel tot een stevige bal. Als het deeg niet goed blijft plakken
voeg dan een eetlepel koud water toe. Doe het deeg in een zakje of pak het goed in in vershoudfolie en leg een half uur in de koelkast.
Snijd de pruimen door midden en verwijder de pit. Snijd de pruimen vervolgens in plakjes.
Rol het deeg uit en beleg de taartvorm ermee. Leg de pruimen er dakpansgewijs in. Meng de suiker en kaneel en strooi het over de pruimen heen.
Plaats de vorm in de oven en bak de taart in 45 minuten goudbruin en gaar.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.