0

Kurkuma Amaranth Soep

Amaranthvlokken 2 personen

Ingrediënten

  • kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram wortel
  • halve courgette
  • 1 zakje misopasta (18 gram)
  • 1 theelepel tomatenpasta
  • 1 theelepel kurkuma
  • halve theelepel gehakte verse gember
  • 1 laurierblad
  • 80 gram amaranthvlokken
  • handje spinazie
  • eetlepel olijfolie
  • zout en peper naar smaak
  • bosui en rode peper als garnering

Bereidingswijze

1

Snijd de courgette in halve maantjes en de wortels in plakjes.

2

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de gesnipperde ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 2 extra minuten.

3

Voeg de wortel en courgette toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg de kurkuma, gember, tomatenpasta en misopasta toe. Bak kort en voeg drie eetlepels water toe.

5

voeg 750 milliliter water en het laurierbland toe en zet op hoog vuur. Als het water kookt voeg de amaranth toe en zet op laag vuur. Laat 20 minuten zachtjes koken en voeg daarna de courgette en spinazie toe. Kook nog 5 minuten en serveer!

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!