Gevulde paprika met kidneybonen en maïsvlokken

20 min
Maïsvlokken

Ingrediënten

  • 1 etl olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
  • 100g De Halm maïsvlokken
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 300ml groentebouillon of water
  • 1 blik kidneybonen (400 gram), afgespoeld en uitgelekt
  • 4 etl pittige zoete chilisaus
  • 4 paprika’s
  • 100g geraspte belegen kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij een paar minuten.

3

Roer de maïsvlokken, tijm en bouillon of water erdoor. Breng tegen de kook aan, leg het deksel erop en laat 10-12 minuten zachtjes pruttelen.

4

Roer af en toe door en voeg eventueel een scheutje bouillon of water toe als het mengsel te droog is.

5

Schep de kidneybonen en de chilisaus door het maïsmengsel en breng eventueel op smaak met zout en peper.

6

Snijd de paprika’s over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.

7

Leg de paprika’s in een ingevette ovenschaal en vul ze met het groente-maïsmengsel. Bestrooi ruim met geraspte kaas en dek losjes af met aluminiumfolie.

8

Zet de paprika’s 15 minuten in de oven. Lekker met een frisse groene salade.