Amaranthpap met gekarameliseerde appeltjes
15 minuten 2 personenIngrediënten
- 80 gram amaranthvlokken
- 400 milliliter (plantaardige) melk
- 1 grote
- stevige appel
- 2 eetlepels (plantaardige) boter
- 2 eetlepels rietsuiker (+ extra voor garnering)
- 1 theelepel kaneel
Bereidingswijze
1
Breng de (plantaardige) melk in een pannetje aan de kook. Voeg hier de amaranthvlokken en kaneel aan toe en kook al roerend in 5 minuten gaar (de pap dikt nog wat in na het koken).
2
Snijd de appel in schijfjes. Smelt de boter op laag vuur in een koekenpan en voeg vervolgens de eetlepels rietsuiker toe
3
meng dit goed door elkaar. Voeg hierna direct de appel toe en laat dit een paar minuten pruttelen totdat de appels karameliseren.
4
Verdeel de amaranth-pap en de gekarameliseerde appels over twee schaaltjes en besprenkel met wat extra rietsuiker. Smakelijk!