0

Amaranthpap met gekarameliseerde appeltjes

15 minuten Amaranthvlokken 2 personen

Ingrediënten

  • 80 gram amaranthvlokken
  • 400 milliliter (plantaardige) melk
  • 1 grote
  • stevige appel
  • 2 eetlepels (plantaardige) boter
  • 2 eetlepels rietsuiker (+ extra voor garnering)
  • 1 theelepel kaneel

Bereidingswijze

1

Breng de (plantaardige) melk in een pannetje aan de kook. Voeg hier de amaranthvlokken en kaneel aan toe en kook al roerend in 5 minuten gaar (de pap dikt nog wat in na het koken).

2

Snijd de appel in schijfjes. Smelt de boter op laag vuur in een koekenpan en voeg vervolgens de eetlepels rietsuiker toe

3

meng dit goed door elkaar. Voeg hierna direct de appel toe en laat dit een paar minuten pruttelen totdat de appels karameliseren.

4

Verdeel de amaranth-pap en de gekarameliseerde appels over twee schaaltjes en besprenkel met wat extra rietsuiker. Smakelijk!

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!