Mueslimonster repen

45 min
Afbak mueslireep

Ingrediënten

  • 1 zak afbakkers mueslireep
  • 35g boter
  • 100g (biologische) honing
  • Witte fondant
  • Decoratiestift, puur
  • 300g (biologische) witte chocolade
  • 3 kleuren voedingskleurstof

Bereidingswijze

1
Repen

Verwarm de oven voor op 175 graden celcius.

2

Smelt de boter in een pan en doe deze met de honing en afbakkersmix in een kom.

3

Mix de ingrediënten goed door elkaar tot een deegbal.

4

bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid het mengsel uit. Vorm een vierkant en druk stevig aan.

5

Bak de repen in 20 minuten gaar. Laat afkoelen en snijd ze in repen.

6
Monsters

Maak kleine balletjes van de witten fondant en druk ze een beetje plat. Maak in het midden van elk bolletje een stip met de decoratiestift om oogjes te maken.

7

Smelt de chocolade in een kom boven een pan met kokend water.

8

Verdeel de chocolade over 3 bakjes en kleur ze met een beetje kleurstof.

9

Doop één kant van de repen in de chocolade en leg er de oogjes op.

10

Laat de chocolade afkoelen tot deze weer hard is.