0

Pecan-Ahorn Granola

15 minuten (+ 30 minuten in de oven) 7-Korenvlokken 6 personen

Wil je zelf aan de slag als echte meesterbakker? Probeer dan dit gemakkelijke granola recept eens te maken. Deze pecan-ahorn granola is gemaakt van onze 7-korenvlokken, een mooie mix van allerlei graanvlokken. Daaraan voegden we onder andere pecannoten, ahornsiroop en notenpasta toe. De granola is niet alleen erg lekker, maar het bakken van deze granola zorgt ook voor een heerlijke geur in je keuken.

Ingrediënten

  • 175 gram 7-korenvlokken
  • 100 gram pecannoten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 60 milliliter ahornsiroop
  • 2 eetlepels notenpasta of pindakaas

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Meng de 7-korenvlokken, pecannoten, pompoenpitten en het zout in een kom. Meng in een andere kom de kokosolie, ahornsiroop en notenpasta. Voeg vervolgens het kokosolie-mengsel toe aan het vlokkenmengsel. Meng alles goed door elkaar.

3

Verdeel het granolamengsel over een bakplaat, in een plak van ongeveer 2 centimeter dik. Druk dit een beetje aan, hierdoor krijg je tijdens het bakken mooie clusters.

4

Zet de bakplaat in de oven en bak de granola 15 minuten. Haal de bakplaat halverwege de baktijd uit de oven en meng de granola een beetje. Zet de bakplaat terug in de oven en bak de granola nog eens 15 minuten.

5

Laat de granola afkoelen en bewaar hem in een gesloten pot of bakje.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!