Tahin, gerookte amandelen en een sesamzaadjes, niet de ingrediënten die je verwacht tegen te komen in een standaard mueslireep. Wij zetten onze creatieve koksmuts op en experimenteerden erop los in de keuken. Het resultaat was een verrassend lekkere mueslireep. Zoet én een beetje zout. Een heerlijke combinatie wat ons betreft.
Bekleed een vierkante bakvorm van 20x20cm met bakpapier dat aan de zijkanten voldoende uitsteekt om de repen gemakkelijk uit de vorm te kunnen halen.
Hak de amandelen grof. Meng in een kom de 4-korenvlokken, de gehakte amandelen, het zout en het sesamzaad.
Verwarm in een pan de rijstsiroop en de tahin. Roer voortdurend tot het mengsel samenkomt en de randen een beetje beginnen te bubbelen. Giet het tahinmengsel in de kom met de droge ingrediënten en meng goed door elkaar.
Schep het mengsel in de beklede bakvorm en druk het met de achterkant van een lepel goed aan. Laat de repen 30 minuten in de vriezer staan en haal ze dan uit de bakvorm.
Snijd ze in 8-12 repen. Bewaar de repen in de koelkast
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop