Italiaanse granen groentensoep

45 min
7-Korenvlokken

Ingredi├źnten

  • 1 rode ui
  • 100g wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 4 tomaten
  • 1 knoflookteen
  • 100g linzen
  • 1 etl olijfolie
  • 50g De Halm 4- of 7-korenvlokken
  • 1 etl bouillonpoeder
  • Zout en peper

Bereidingswijze

1

Pel en snipper de ui. Snijd de wortel in kleine stukjes en de bleekselderij in boogjes. Ontvel de tomaten*. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Spoel de linzen in een zeef onder koud water en lat ze uitlekken.

2

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui met de knoflook gedurende een minuut. Voeg de linzen en de 7-korenvlokken toe en roerbak nog een minuut. Giet er een liter water bij, voeg het bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.

3

Voeg de groenten toe en kook de soep nog 10 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper

4
*Tomaten ontvellen

Breng, om de tomaten te ontvellen, een pan met ruim water aan de kook. Snijd een kruis in de tomaten en dompel ze kort in het kokende water. leg ze vervolgens in koud water. Trek vervolgens het velletje van de tomaten af.