Pel en snipper de ui. Snijd de wortel in kleine stukjes en de bleekselderij in boogjes. Ontvel de tomaten*. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Spoel de linzen in een zeef onder koud water en lat ze uitlekken.
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui met de knoflook gedurende een minuut.
Voeg de linzen en de 7-korenvlokken toe en roerbak nog een minuut. Giet er een liter water bij, voeg het bouillonpoeder toe en breng aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Voeg de groenten toe en kook de soep nog 10 minuten. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Breng, om de tomaten te ontvellen, een pan met ruim water aan de kook. Snijd een kruis in de tomaten en dompel ze kort in het kokende water. leg ze vervolgens in koud water. Trek vervolgens het velletje van de tomaten af.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop