Foccacia met 4-korenvlokken

2,5 uur
4-Korenvlokken

Ingrediënten

  • 50g De Halm 4-korenvlokken
  • 400g bloem
  • 1 zakje droge gist (7g)
  • 1 tl italiaanse kruiden
  • 1 knoflookteentje
  • 200ml lauwwarm water
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • Extra olijfolie, kruiden en/of grof zeezout voor decoratie

Bereidingswijze

1

Week de 4-korenvlokken 30 minuten in water. Giet ze af en laat ze uitlekken.

2

Doe 100 gram bloem, gist, suiker, Italiaanse kruiden en het uitgeperste teentje knoflook in een kom. Meng er 150 ml lauw water door en zet de kom afgedekt 30 minuten op een warme plaats om te rijzen.

3

Meng de rest van de bloem, de olijfolie en het zout door het deeg en kneed het geheel goed door. Voeg zoveel lauw water toe tot een soepel deeg ontstaat. Kneed nog 3 minuten. Laat het deeg afgedekt nog 20 minuten rijzen.

4

Kneed het deeg weer door, verdeel het in 2 porties en vorm er twee platte broden van. Leg deze op een bakplaat, dek het af met een theedoek en laat nog 30 minuten rijzen.

5

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Druk met je vingers deukjes in de broden. Giet er voorzichtig wat olijfolie overheen, leg eventueel wat extra kruiden in de gaatjes en bestrooi naar smaak met grof zeezout. Plaats de broden 25 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.