Week de 4-korenvlokken 30 minuten in water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Doe 100 gram bloem
gist
suiker
Italiaanse kruiden en het uitgeperste teentje knoflook in een kom. Meng er 150 ml lauw water door en zet de kom afgedekt 30 minuten op een warme plaats om te rijzen.
Meng de rest van de bloem
de olijfolie en het zout door het deeg en kneed het geheel goed door. Voeg zoveel lauw water toe tot een soepel deeg ontstaat. Kneed nog 3 minuten. Laat het deeg afgedekt nog 20 minuten rijzen.
Kneed het deeg weer door
verdeel het in 2 porties en vorm er twee platte broden van. Leg deze op een bakplaat
dek het af met een theedoek en laat nog 30 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Druk met je vingers deukjes in de broden. Giet er voorzichtig wat olijfolie overheen
leg eventueel wat extra kruiden in de gaatjes en bestrooi naar smaak met grof zeezout. Plaats de broden 25 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.