Week de 4-korenvlokken 30 minuten in water. Giet ze af en laat ze uitlekken.
Doe in een kom 100 gram bloem, gist, suiker, Italiaanse kruiden en het uitgeperste teentje knoflook. Meng er 150 ml lauw water door en zet de kom afgedekt 30 minuten op een warme plaats om te rijzen.
Meng de rest van de bloem, de olijfolie en het zout door het deeg en kneed het geheel goed door. Voeg zoveel lauw water toe tot een soepel deeg ontstaat. Kneed nog 3 minuten. Laat het deeg afgedekt nog 20 minuten rijzen.
Kneed het deeg weer door, verdeel het in 2 porties en vorm er twee platte broden van. Leg deze op een bakplaat, dek het af met een theedoek en laat nog 30 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Plaats de broden 25 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
Bestrijk de bovenkant met wat olie. Snijd de focaccia in repen en serveer het met boter of tapenade.
Mis geen enkele aanbieding en heerlijke recepten meer, meld aan voor de nieuwsbrief.
Je winkelmand is leeg.
Terug naar de webshop
Er is zoveel vraag naar onze heerlijke producten, dat we nu een tweede oven hebben in onze bakkerij. Daardoor lopen we helaas wel achter met produceren en kan het dus langer duren voor jouw favoriete producten weer op voorraad zijn. We doen ons uiterste best om alles bij te werken en zo snel mogelijk weer toe te voegen aan de webshop.