Barbecueburgers

45 min
4-Korenvlokken

Bereidingswijze

1

Week de 4-korenvlokken 30 minuten in koud water.

2

Snijd de wortel, bleekselderij en ui met een hakmolen heel fijn. Giet de vlokken af en dep ze met keukenpapier goed droog. Meng de vlokken met de groenten en voeg naar smaak zout en peper toe.

3

Klop het ei los en meng het met de geraspte kaas door de vlokken. Voeg zoveel bloem toe tot een redelijk stevige massa ontstaat.

4

Verdeel het mengsel in 8 porties en vorm er, met twee natgemaakte lepels, burgers van.

5

Vet het rooster van de barbecue goed in met olie en leg er de vlokkenburgers op. Plaats het rooster niet te dicht bij het vuur. Bak eerst de ene kant goudbruin en gaar en keer dan de burger om.

Ingrediƫnten

  • 50g De Halm 4-korenvlokken
  • 40g wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 ui
  • Zout en peper
  • 1 ei
  • 25g geraspte jonge kaas
  • 5 etl bloem
  • 1 etl olieWeek de 4-korenvlokken 30 minuten in koud water.