Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

4-koren eierkoeken

35 minuten
4-Korenvlokken

Ingrediënten

  • 75 gram 4-korenvlokken Meesters van De Halm (+ extra)
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 175 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram bloem
  • 100 ml melk
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel baking soda
  • 1/2 citroen (rasp)

Bereidingswijze

1

Klop de eieren, eidooier, basterdsuiker, citroenrasp en het zout luchtig met behulp van een mixer. Het moet een mooi egaal mengsel worden. Neem hier zeker 5 minuten de tijd voor.

2

Meng voorzichtig met de spatel de bloem, bakingsoda en de 4-korenvlokken door het beslag. Laat het 10 minuten in de koelkast rusten.

3

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met behulp van een soeplepel 4 hoopjes per plaat. Eierkoeken rijzen veel, vandaar de tussenruimte. Bak zin in 8-12 minuten goudbruin.