4-koren eierkoeken
35 minuten 4-Korenvlokken 10 personenIngrediënten
- 75 gram 4-korenvlokken Meesters van De Halm (+ extra)
- 2 eieren
- 1 eierdooier
- 175 gram witte basterdsuiker
- 200 gram bloem
- 100 ml melk
- 1/4 theelepel zout
- 1 theelepel baking soda
- 1/2 citroen (rasp)
Bereidingswijze
1
Klop de eieren
2
eidooier
3
basterdsuiker
4
citroenrasp en het zout luchtig met behulp van een mixer. Het moet een mooi egaal mengsel worden. Neem hier zeker 5 minuten de tijd voor.
5
Meng voorzichtig met de spatel de bloem
6
bakingsoda en de 4-korenvlokken door het beslag. Laat het 10 minuten in de koelkast rusten.
7
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak met behulp van een soeplepel 4 hoopjes per plaat. Eierkoeken rijzen veel
8
vandaar de tussenruimte. Bak zin in 8-12 minuten goudbruin.