0

Onze Meesters

Sinds 1977 verwerken wij op unieke wijze biologische granen van voornamelijk Nederlandse bodem tot vlokken, muesli’s en granola’s. Granen pellen, pletten en verwerken doe je niet zomaar, het is een ambacht. Wij noemen dat meesterschap. Als enige bedrijf in Nederland vindt het hele proces van het pellen en pletten van de granen tot aan het bakken en verpakken van de producten plaats in onze eigen fabriek, daarom kunnen we noemen we onze medewerkers ‘Meesters van De Halm’.

We stellen u graag voor aan een aantal van onze meesters.

Onze Pletmeesters

Joeri, Jan zijn verantwoordelijk voor het hart van ons bedrijf: de pletterij en de glutenvrije pletterij. In het oudste en meest authentieke pand van de Halm halen ze het beste uit onze mooie machines. Hier is vakmanschap voor nodig. Een opleiding tot graanpletter is er niet en het duurt zeker een jaar om dit werk goed in de vingers te hebben.

Het is daarom fijn dat zij hun kennis en gevoel voor deze machines delen met collega’s die het vak willen leren.

Onze mengmeesters

Dave, Chris, John & Fred zijn letterlijk en figuurlijk een super sterk team. Samen verzetten ze veel en zwaar werk. Ze zijn haarfijn op elkaar ingespeeld om de mooiste grondstoffen, zoals granen, zaden, noten en gedroogd fruit, te mengen tot de heerlijkste ontbijtgranen en krokante muesli’s.

Onze mengmeesters spelen een grote rol in de kwaliteit van onze producten. Zij keuren, samen met onze kwaliteitsmeesters Alex en Maureen, de grondstoffen op geur, kleur en smaak voordat ze verpakt worden . Dit is essentieel voor de kwaliteit van onze producten.

Inpakmeesters

Jan, Joeri, Chris, Peter, Kirsten zorgen dat al onze mooie biologische producten verpakt worden in een zakje. Dit doen ze samen met o.a. Karin, Rianne en Ben. Zij bewaken samen de voedselveiligheid. Voor onze verpakking gebruikten we biologisch afbreekbare folie. Helaas was de afvalverwerkingsindustrie hier nog niet goed genoeg op ingericht. De overheid stimuleert bedrijven om over te stappen op recyclebaarheid. Daarom gebruiken we tegenwoordig recyclebare folie. Meer informatie over ons verpakkingsbeleid vind je in onze blogs.

Onze inpakmeesters beheersen de specialistische kennis en kunde. Nodig, want ieder folie gedraagt zich anders en om het folie goed toe te passen heb je het juiste fingerspitzengefühl nodig.

Meesterbakkers

Rob, Peter, Cees & Fred zijn onze meesterbakkers. Zij bakken onze muesli’s tot de heerlijkste granola’s crunchy’s en krokante muesli’s. Dit doen ze op een authentieke manier, op bakplaten. De producten worden gezoet met tarwestroop, agave siroop, rietsuiker of appelpasta. Ze houden daarbij het suikergehalte zo laag mogelijk. Onze suikerarme en eiwitrijke granola bevatten zelfs minder dan 5%. Om te bakken gebruiken ze zonnebloemolie. Dit heeft minder impact op het milieu (ontbossing) dan palmolie en komt ook nog eens uit Frankrijk ipv Zuid Amerika, dus minder foodmiles.

Smaakmeester

Anne

Anne is onze culinaire beterweter. Ze test in haar proefkeuken in onze belevingsruimte allerlei leuke en verrassende nieuwe smaken. Ze experimenteert, met allerlei grondstoffen (zoals bijv kruiden, koffie, pindakaas) om tot een lekker, maar ook mooi product te komen. Het oog wil namelijk ook wat. En als bijkomend voordeel ruikt het in ons kantoor, grenzend aan de belevingsruimte, altijd erg lekker.

Kwaliteitsmeesters

Alex en Maureen zijn onze kwaliteitsmeesters. Ze controleren of onze producten en manier van werken voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen die wij en onze klanten stellen. Daarnaast ondersteunen ze onze inkoper (Gert) bij de inkoop van grondstoffen en onze smaakmeester (Anne) bij de ontwikkeling van producten. Zij staan ook graag mensen te woord bij vragen over onze producten.