0

Muesli

Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit graanvlokken, (gedroogd) fruit en/of noten en zaden en soms met andere ingrediënten zoals chocolade. Het is een lekker en fris alternatief voor brood. Er bestaan ook in de oven gebakken muesli’s zoals krokante muesli, crunchy muesli en granola’s.

Meer over Muesli

Muesli

Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit graanvlokken, (gedroogd) fruit en/of noten en zaden en soms met andere ingrediënten zoals chocolade. Het is een lekker en fris alternatief voor brood. Er bestaan ook in de oven gebakken muesli’s zoals krokante muesli, crunchy muesli en granola’s.

Wat is muesli?

Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit graanvlokken, (gedroogd) fruit en/of noten en zaden en soms met andere ingrediënten zoals chocolade. Het is een lekker en fris alternatief voor brood. Muesli wordt vaak gegeten met melk of yoghurt. Er bestaan ook in de oven gebakken muesli’s zoals krokante muesli, crunchy muesli en granola’s.

Muesli is in 1900 door de Zwitserse arts Maximilian Bircher-Benner voor zijn patiënten ontwikkeld als gerecht binnen een dieet. Hij was één van de eerste voedingsdeskundigen die verschillende ziekten toeschreef aan eten wat niet natuurlijk en niet meer vers was. ‘Muesli’ is een Zwitsers woord wat staat voor ‘moesje’. Op onze muesli afdeling maken we ongeveer 125 verschillende muesli recepten. Van muesli met noten, fruit muesli, muesli zonder toegevoegde suiker, spelt muesli, havermuesli, een eiwitrijke muesli en muesli’s zonder suiker. Deze zijn voor ons eigen merk “Meesters van De Halm” maar ook voor diverse andere bedrijven in binnen en buitenland.

Op zoek naar een muesli zonder suiker of een suikervrije muesli? Dat wordt lastig, aangezien er in graan zelf al een klein percentage suikers zit. Wel kunnen we je vertellen dat alle muesli zonder toegevoegde suikers gemaakt wordt, ongezoete muesli dus! Alsnog een goede keuze dus!

Voedingswaarde Muesli

Een gezonde muesli zit boordevol vitaminen, vezels en koolhydraten, daarnaast zijn de vlokken die gebruikt worden in muesli volkoren. De voedingswaarde van muesli zijn zo doordat ze vaak verrijkt zijn met gedroogd fruit, zoals krenten, rozijnen, abrikozen, aardbei of bessen. Ook worden er vaak noten toegevoegd voor extra eiwitten en smaak. Denk hierbij aan walnoten, hazelnoten, amandelen, cashewnoten maar ook paranoten en pecannoten. Verder zorgt muesli voor een lang gevoel van verzadigdheid wat niet alleen gezond is, maar ook goed kan helpen bij het afvallen. Muesli’s kunnen veel suikers, maar ook weinig suikers bevatten. Hierin spelen vruchten een grote rol. Zoals eerder genoemd bestaat geheel suikervrije muesli niet door van nature aanwezige suikers in granen, maar een muesli met noten en zaden bevat er erg weinig.

De gemiddelde voedingswaarde past in een gezond en gebalanceerd dieet.

Wist je dat al onze muesli volkoren muesli is?

Hoe eet ik muesli?

Muesli is een heerlijk ontbijt. Een paar schepjes muesli met yoghurt of muesli met melk en je hebt zo een heerlijk maaltje op tafel. Muesli to go is ook perfect voor onderweg. Door de muesli in een apart bakje te doen zorg je ervoor dat deze lekker van textuur blijft voordat je deze bij de yoghurt doet. Je kunt ook makkelijk je eigen muesli’s maken met je favoriete ingredienten. Dit doe je door jouw favoriete graanvlokken met het gedroogde fruit of de noten die jij lekker vindt.

Muesli is ook een populair product om mee te bakken. Zo kun je makkelijk zelf mueslirepen bakken. Vaak zitten in de repen die je in de supermarkt veel suiker, door ze zelf te maken maak je je mueslireep gezond. Ook kun je het product gebruiken voor muesli koeken of muesli muffins. Verder is het ook heerlijk om te verwerken in brood. Benieuwd naar onze recepten met muesli? Die vind je hier !

Glutenvrije Muesli

Is muesli glutenvrij? Nee, over het algemeen niet. De meeste granen bevatten gluten. Haver is van nature glutenvrij, toch kunnen we niet garanderen dat onze havermuesli 100% glutenvrij is. Dit komt omdat we voor onze muesli geen haver uit de glutenvrije haverketen gebruiken.

Muesli Koolhydraatarm

Omdat muesli grotendeels granen bevat hebben wij geen koolhydraatarme muesli. Wel hebben we een suikerarme granola en een koolhydraatarme granola. Hierin zitten veel noten en zaden verwerkt. Daarnaast zijn al onze muesli’s volkoren, dus hebben ze ontzettend fijne voedingwaarde.

Zelf mueslirepen maken

Met onze muesli’s kun je zelf gemakkelijk je eigen mueslireep maken. Benieuwd naar onze recepten voor mueslirepen? Die vind je hier.