I.V.M. grote drukte bij PostNL kan de levertijd 3 tot 4 werkdagen vertraging oplopen. Gratis verzending NL vanaf € 30,- // BE vanaf € 30,-
0

Muesli

Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit graanvlokken, (gedroogd) fruit en/of noten en zaden en soms met andere ingrediënten zoals chocolade. Het is een lekker en fris alternatief voor brood. Er bestaan ook in de oven gebakken muesli’s zoals krokante muesli, crunchy muesli en granola’s.

Meer over Muesli
Add to Wishlist
Havermuesli
Add to Wishlist
Muesli
Add to Wishlist
Muesli Extra
Add to Wishlist
Notenmuesli
Add to Wishlist
Spelt Muesli Extra Rijk
Add to Wishlist
Vruchtenmuesli

Muesli

Wat is muesli?
Muesli is een populair ontbijtproduct bestaande uit graanvlokken, (gedroogd) fruit en/of noten en zaden en soms met andere ingrediënten zoals chocolade. Het is een lekker en fris alternatief voor brood. Muesli wordt vaak gegeten met melk of yoghurt. Er bestaan ook in de oven gebakken muesli’s zoals krokante muesli, crunchy muesli en granola’s.

Muesli is in 1900 door de Zwitserse arts Maximilian Bircher-Benner voor zijn patiënten ontwikkeld als gerecht binnen een dieet. Hij was één van de eerste voedingsdeskundigen die verschillende ziekten toeschreef aan eten wat niet natuurlijk en niet meer vers was. ‘Muesli’ is een Zwitsers woord wat staat voor ‘moesje’. Op onze muesli afdeling maken we ongeveer 125 verschillende muesli recepten. Van muesli met noten, fruit muesli, muesli zonder toegevoegde suiker, spelt muesli, havermuesli, een eiwitrijke muesli en muesli’s zonder suiker. Deze zijn voor ons eigen merk “Meesters van De Halm” maar ook voor diverse andere bedrijven in binnen en buitenland.

Waarom muesli?
Muesli’s zitten boordevol vitaminen, vezels en koolhydraten. Dit komt doordat ze vaak verrijkt zijn met gedroogd fruit, zoals krentjes, rozijnen, abrikozen, aardbei of bessen. Ook worden er vaak noten toegevoegd voor extra eiwitten en smaak. Denk hierbij aan walnoten, hazelnoten, amandelen, cashwenoten maar ook paranoten en pecannoten. Verder zorgt muesli voor een lang gevoel van verzadigdheid wat niet alleen gezond is, maar ook goed kan helpen bij het afvallen.

Hoe eet ik muesli?
Muesli is een heerlijk ontbijt. Een paar schepjes door de (plantaardige) yoghurt of kwark en je hebt zo een maaltje om te eten! Je kunt ook makkelijk je eigen muesli’s maken met je favoriete ingredienten. Dit doe je door jouw favoriete graanvlokken met het gedroogde fruit of de noten die jij lekker vindt.

Muesli is ook een populair product om mee te bakken. Zo kun je makkelijk zelf mueslirepen bakken, maar ook mueslikoeken maken of mueslimuffins bakken. Verder is muesli ook heerlijk om te verwerken in brood. Benieuwd naar onze recepten met muesli?