Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Webshop: Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 25,- | Binnen 3 werkdagen verzonden

THALITA DE JONG: mijn eetdagboek rondom een wedstrijd

Thalita de Jong is een Nederlandse wielrenster en veldrijdster. Als veldrijdster werd ze Nederlands, Europees en wereldkampioene: een echt topsportster dus! Voeding is een super belangrijk onderdeel in de (duur)sport, daarom is ze voortdurend bezig dit te balanceren om zo tot deze topprestaties te komen. Ze geeft ons elke maand een kijkje in de wereld van haar topsport!

Ik neem jullie mee in mijn eetdagboek: Chefkok Ronny van Grenshotel De Jonkcheer uit Ossendrecht verzorgt mijn maaltijden rondom de wedstrijden. De koolhydraatrijke avondmaaltijd die hij voor mij verzorgde op zondag 10 november (de dag voor voor de wedstrijd) bestond uit verse paddenstoelen soep en pasta pesto met zongedroogde tomaat, pijnboompitten, sugarsnaps, broccoli en kip. In de avond eet ik nog een eiwitrijke portie kwark met wat Meesters van de Halm muesli, of krokante muesli met wat vers fruit.

Op de wedstrijddag zelf ontbijt ik met havermout, vers fruit, en wat verschillende zaden, rozijnen, of andere superfoods en een kopje thee. Hierin varieër ik altijd. Mijn lunch (2.5/3 uur voor de start) voor de wedstrijd bestaat uit: 4 pannenkoeken met appel, kaneel en rozijntjes met een bakje koffie. Een half uur voor mijn warming up eet ik nog een banaan en 15 minuten voor de start nuttig ik nog een cafeïne gel, om extra alert te zijn in de start van de wedstrijd! En na de finish staat mijn moeder altijd klaar met een eiwitrijke herstel shake (favoriete smaak: vanille van Sanas). Voordat ik naar huis vertrok nam ik nog een verse smoothie van de chefkok en een wrap met tomatenspread, kip en wat sla om de eerste honger te stillen. Eenmaal thuis eet ik nog een koolhydraatrijke maaltijd om de voorraad weer terug op te vullen! Om af te sluiten neem ik s'avond neem ik nog iets wat rijk aan eiwitten is, dit kan kwark zijn, of een eiwitrijke vanillepudding, met wat topping van Meesters van de Halm.

Ruth Mollema

Geen onderdeel van een categorie

THALITA DE JONG: Hoe ik mijn energie balanceer als topsporter

Meesters van de Halm producten Productie

Hap! En de verpakking is weg