Authentieke biologische
nederlandse Graanpletterij sinds 1977

Webshop: Gratis verzending binnen Nederland vanaf € 25,- | Binnen 3 werkdagen verzonden

Puurzaamheid vinden we belangrijk. Al sinds de oprichting in 1977 willen we een open, eerlijk, puur en duurzaam bedrijf zijn. Dit zit in onze genen. Hier staan we voor. Lees hieronder hoe wij “puurzaamheid” vorm geven. Voel je vrij om te reageren. We horen het graag als we dingen beter, leuk of anders kunnen doen.

Thalita de Jong

THALITA DE JONG: mijn eetdagboek rondom een wedstrijd

Op 11 november reed Thalita de Jong een cyclocross wedstrijd in Niel, België. Voeding is een belangrijk element in de voorbereidingen hier op. Benieuwd wat Thalita eet de dag voor- en van de wedstrijd?

Geen onderdeel van een categorie

THALITA DE JONG: Hoe ik mijn energie balanceer als topsporter

Hoe balanceer je je energie als topsporter? Voor elke sport kan dit anders zijn, maar Thalita geeft ons een kijkje in de wielersport.

Productie

Duurzaamheid

Puurzaamheid kun je op allerlei vlakken in je bedrijf doorvoeren. Het feit dat we alleen biologische ingrediënten verweken is natuurlijk al super puur en duurzaam. Maar daar stoppen we natuurlijk niet.

Meesters van de Halm producten Productie

Hap! En de verpakking is weg

Producenten van verpakkingsmaterialen krijgen nogal eens de wind van voren. Dankzij hen zouden we zoveel afval hebben. Ook onze klanten willen hun ontbijtgranen liever in een folie die niet milieubelastend is. We

Food

Lesprogramma

Zit jij of jouw kind in groep 7 of 8 van de basisschool of ben je meester of juf? Dan hebben wij een heel leuk en leerzaam lesprogramma over voeding waarin theorie en praktijk gecombineerd wordt

Food

Kijkje achter de schermen?

Heeft u zich al vaker afgevraagd hoe de muesli die u elke ochtend eet geproduceerd wordt? Hoe de pel van haver gehaald wordt, en hoe het verwerken van glutenvrije haver er aan toe gaat?

Productie

Spreekbeurt

Wil je een spreekbeurt houden over muesli's? kijk dan eens op deze pagina. Hier vind je allerlei infoborden die je kunt gebruiken om je spreekbeurt te maken.

Food

Partnerschap Team Sunweb

Wielrennen is topsport en vraagt veel je lichaam. Goede voeding is super belangrijk voor duursporters. Daarom zijn wij officieel partner van wielerteam Team Sunweb.

Gerst pellen Halm Geschiedenis van de Halm

Een kleine geschiedenis van De Halm (1/3)

Tegenwoordig zeggen mensen wel eens ‘een beetje moe te worden’ van al die aandacht voor duurzaamheid.

Geschiedenis van de Halm

Een kleine geschiedenis van de Halm (2/3)

Sietz Leeflang stichtte in 1972 de Kleine Aarde in Boxtel. Spoedig na de oprichting was Harrie er al kind aan huis.

Geschiedenis van de Halm

Een kleine geschiedenis van de Halm (3/3)

Hieronder bieden wij u het derde en laatste deel in een serie van artikelen waarin we met Harrie terugkijken op de begindagen van De Halm en de biologische landbouw.

Food

De Meesters van de Halm en Havermoutje

De Meesters van de Halm en Havermoutje introduceren de havergrutten/steel-cut-oats in Nederland. Havergrutten zijn gesneden haverkorrels en zijn kort geroosterd waardoor ze een heerlijke volle smaak hebben.