0

Krokante muesli

Al onze krokante muesli’s zijn 100% volkoren. Dit wil zeggen we gebruik maken van de hele granen. Omdat in onze muesli’s de hele graankorrel verwerkt is, vormt het een efficiënt pakket van onder andere koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen.

Meer over Krokante muesli

Krokante Muesli

Al onze krokante muesli’s zijn 100% volkoren. Dit wil zeggen we gebruik maken van de hele granen. Omdat in onze muesli’s de hele graankorrel verwerkt is, vormt het een efficiënt pakket van onder andere koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen.

Krokante muesli, cruesli of muesli?

Hoe zit dat nu met cruesli, crunchy of granola? Dit zijn over het algemeen allemaal producten waar zoetstoffen (honing, agavesiroop, tarwestroop, etc.) aan toegevoegd zijn om een krokante bite te krijgen. Het zijn allemaal krokante ontbijtgranen. Wij zijn van mening dat er een verschil is tussen granola’s en crunchy & cruesli’s. Vanuit de geschiedenis gezien is een granola een gebakken muesli. Je kocht een zak muesli en daar deed je olie en bijvoorbeeld honing bij en dat bakte je dan in de oven. De noten (en soms ook vruchten) werden dan mee gebakken. Bij een cruesli en crunchy is dit niet het geval. Omdat de noten mee gebakken worden geeft dit een hele andere smaak.

Alle krokante muesli’s zijn 100% volkoren. Dit wil zeggen we gebruik maken van de hele granen. Omdat in onze muesli’s de hele graankorrel verwerkt is, vormt het een efficiënt pakket van onder andere koolhydraten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. Daarbij zijn onze muesli’s bereid met zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Onze krokante muesli’s worden in onze eigen bakkerij prachtig goudbruin gebakken. We monitoren elke stap voor het beste en lekkerste resultaat!

Ook voor de krokante muesli’s in ons assortiment zijn we bezig het suikergehalte te reduceren. Helaas hebben we nog geen krokante muesli zonder suiker kunnen ontwikkelen. Belangrijk daarbij is dat we wel de krokante smaak willen behouden. We willen namelijk ook voor de liefhebbers van krokante ontbijtgranen een gezonde cruesli, crunchy of krokante muesli ontwikkelen.

Verschil muesli en cruesli

Cruesli is van origine een productnaam van het merk Quaker. Door grote populariteit zijn we het woord cruesli gaan gebruiken in ons dagelijks leven. Dit is ook zo gegaan bij luiers die we Pampers noemen, en chocolademelk wat vaak aangeduid wordt met Chocomel. Gezonde cruesli of suikervrije cruesli is moeilijk te vinden omdat cruesli zonder suiker eigenlijk niet te vinden is. Ook biologische Cruesli is niet verkrijgbaar. In ons assortiment vind je wel biologische krokante muesli’s.

Muesli is ongebakken en ongezoet, het is daarom ook niet krokant. Je kunt daar op deze pagina meer over lezen.