0

Hét superfood van
Nederlandse bodem!

• 100% volkoren
• 13,5 g eiwit per 100 g
• langdurig verzadigd gevoel
• robuuste smaak
• stevige bite

WAT ZIJN HAVERGRUTTEN?

Havergrutten, ook wel Steel-Cut Oats genoemd, zijn gesneden haverkorrels. Het verschil met havermout zit dan ook alleen in het verwerkingsproces. Doordat de havergrutten niet geplet zijn zoals de bekende havermout behouden de grutten de volle, robuuste haversmaak en hebben ze bovendien een bijzondere bite.

WAAROM HAVERGRUTTEN?

Haver staat bekend om zijn hoogwaardige eiwitten, langzaam verterend zetmeel, veel onverzadigde vetzuren, bijzondere voedingsvezels en specifieke anti-oxidanten. Daarom kun je Havergrutten beschouwen als een superfood, en dan ook nog gewoon van Nederlandse bodem!
 
Havergrutten zijn een volkoren product. Dat betekent dat alle gezonde ingrediënten in het eindproduct aanwezig blijven. 
 
Ze bevatten β-glucaan, een oplosbare vezel die de beweging van voedsel door het spijsverteringskanaal vertraagt en je helpt je voller te voelen na het eten. 

HOE BEREID IK HAVERGRUTTEN?

Je neemt 1 deel havergrutten en 3 delen water. Dit kook je dan 10 tot 20 minuten, afhankelijk van je eigen smaak: circa 10 minuten (al dente) tot 20 minuten (zacht/romig).

WAT KAN IK MAKEN MET HAVERGRUTTEN?

Havergrutten zijn te gebruiken als basis voor overnight oats, maar ook heel lekker als een voedzame rijstvervanger. 
 
Met havergrutten kun je heerlijke rijstepap maken, havergruttensushi of zelfs risotto! Bekijk  hier al onze recepten met havergrutten!