0

Granola's | Krokante Muesli's

We hebben een heerlijke reeks aan biologische, krokante ontbijtgranen. Van een suikerarme granola tot een krokante muesli met kokos en hazelnoot: voor ieder wat wils!

Meer over Granola's | Krokante Muesli's

Granola's

Al onze biologische granola’s zijn 100% vegan, biologisch, volkoren en bevatten geen palmolie. Bij de meeste gebakken muesli’s, ofwel granola’s, is het suikergehalte erg hoog. Toch zijn er binnen ons assortiment voldoende opties voor een gezonde biologische granola met minimale suikers.

Al onze biologische granola’s zijn 100% vegan, biologisch, volkoren en bevatten geen palmolie. Bij de meeste gebakken muesli's, ofwel granola's, is het suikergehalte erg hoog. Toch zijn er binnen ons assortiment voldoende opties voor een gezonde biologische granola met minimale suikers. Wil je een granola zonder toegevoegde suiker kopen? Goed nieuws, onze suikerarme granola bevat minder dan 5 gram suiker per 100 gram. De eiwitrijke granola heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze meer dan 20 gram per 100 gram bevat, een granola vol proteine dus! Onze vezelrijke granola bevat bijna 25 gram vezels per 100 gram. Even ter vergelijking, dat is meer dan in 5 sneden volkorenbrood per portie!

Vaak zijn granola’s met honing gezoet waardoor ze niet geschikt zijn voor veganisten. Onze granola’s zijn 100% plantaardig aangezien deze granola’s zonder honing is gebakken. Verder verkiezen we altijd plantaardige toevoegingen over dierlijke.

De beste granola - lekker biologisch! We hebben de productie van onze granola’s vanaf de oogst tot en met het verpakken in eigen hand. Hierdoor kunnen we altijd de beste kwaliteit bieden en produceren we lekker verse granola. Een enorm korte keten dus!

Wat is granola?

Wat is granola eigenlijk? Hoe zit het nu met cruesli’s, crunchy’s, granola’s? Dit zijn over het algemeen allemaal producten waar zoetstoffen (honing, agavesiroop, tarwestroop, etc.) aan toegevoegd zijn om een krokantere bite te krijgen. Wij zijn van mening dat er een verschil is tussen granola’s en crunchy & cruesli’s. Vanuit de geschiedenis gezien is een granola een gebakken muesli. Je kocht een zak muesli en daar deed je olie en bijvoorbeeld honing bij en dat bakte je dan in de oven. De noten (en soms ook vruchten) werden dan mee gebakken. Bij een cruesli en crunchy is dit niet het geval. Omdat de noten mee gebakken worden geeft dit een hele andere smaak. Bij crunchy’s en cruesli’s worden alleen de granen gebakken en worden de noten en vruchten later toegevoegd.

Regelmatig wordt granola gezoet met honing. Wij hebben ervoor gekozen om granola zonder honing te produceren. Zo is de granola helemaal vegan! We hopen dat het duidelijker is wat granola nu eigenlijk is!

Suikervrije granola

Ben je op zoek naar een gezonde granola? In principe is het zo dat een granola dus meer een verwenproduct is. Veel mensen zijn dol op granola’s omdat ze graag een krokant product in hun yoghurt doen maar stappen liever af van de suikers die daar bij in beeld komen. Dat is precies de reden dat wij een aantal jaar geleden het idee opgepakt hebben om granola’s te ontwikkelen die juist weinig suikers bevatten. We hebben uiteindelijk 3 producten gemaakt die echt heel laag in suiker zitten. Dit zijn onze Suikerarme Granola en Eiwitrijke Granola (beiden met < 5g suiker per 100 g) en onze Vezelrijke Granola (< 10 g suiker per 100g).

Ondanks dat onze biologische granola’s laag in suiker zijn doet dat niet af aan smaak en textuur: puur van smaak en met recht een krokante granola te noemen!

Helaas is een granola zonder suiker (nog) niet verkrijgbaar. Zelf granola zonder suiker maken is erg lastig. Dit komt omdat er van nature al een klein deel suiker in granen aanwezig is!

Glutenvrije granola - is granola glutenvrij?

De basis van een granola is vaak graan. Over het algemeen bevatten granen gluten, maar er zijn wat uitzonderingen. Onze gezonde granola’s, de Suikerarme, Eiwitrijke en Vezelrijke granola zijn van nature glutenvrij omdat ze op basis van soja en haver gemaakt zijn. Helaas kunnen we glutenvrij niet 100% garanderen in deze producten. We hebben wel verschillende producten die glutenvrij gecertificeerd zijn.

Granola recepten

Met granola kun je veel meer doen dan het alleen in een bakje (plantaardige) melk of yoghurt doen. Je kunt er granola koekjes of granola repen van maken.

Granola online kopen? Al onze producten zijn beschikbaar in onze webshop!