I.V.M. grote drukte bij PostNL kan de levertijd 3 tot 4 werkdagen vertraging oplopen. Gratis verzending NL vanaf € 30,- // BE vanaf € 30,-
0

Granola's

Onze range granola's bestaat uit drie varianten: suikerarm, eiwitrijk en vezelrijk. Daarnaast hebben sinds kort twee verwengranola's ontwikkeld die ontzettend bijzonder van smaak zijn door het gebruik van basilicum en rozemarijn.

Meer over Granola's

Granola's

Al onze biologische granola’s zijn 100% vegan, biologisch, volkoren en bevatten geen palmolie. Bij de meeste gebakken muesli’s, ofwel granola’s, is het suikergehalte erg hoog. Toch zijn er binnen ons assortiment voldoende opties voor een gezonde granola met minimale suikers. Wil je een granola zonder toegevoegde suiker kopen? Goed nieuws, onze suikerarme granola bevat minder dan 5 gram suiker per 100 gram. De eiwitrijke granola heeft zijn naam te danken aan het feit dat deze meer dan 20 gram per 100 gram bevat, een granola vol proteine dus! Onze vezelrijke granola bevat bijna 25 gram vezels per 100 gram. Even ter vergelijking, dat is meer dan in 5 sneden volkorenbrood per portie!

Vaak zijn granola’s met honing gezoet waardoor ze niet geschikt zijn voor veganisten. Onze granola’s zijn 100% plantaardig aangezien deze granola’s zonder honing is gebakken. Verder verkiezen we altijd plantaardige toevoegingen over dierlijke.

Wat is granola?

Maar hoe zit dat nu met cruesli’s, crunchy’s, granola’s? Dit zijn over het algemeen allemaal producten waar zoetstoffen (honing, agavesiroop, tarwestroop, etc.) aan toegevoegd zijn om een krokantere bite te krijgen. Wij zijn van mening dat er een verschil is tussen granola’s en crunchy & cruesli’s.

Vanuit de geschiedenis gezien is een granola een gebakken muesli. Je kocht een zak muesli en daar deed je olie en bijvoorbeeld honing bij en dat bakte je dan in de oven. De noten (en soms ook vruchten) werden dan mee gebakken. Bij een cruesli en crunchy is dit niet het geval. Omdat de noten mee gebakken worden geeft dit een hele andere smaak. Bij crunchy’s en cruesli’s worden alleen de granen gebakken en worden de noten en vruchten later toegevoegd.

In principe is het zo dat een granola dus meer een verwenproduct is. Veel mensen zijn dol op granola’s omdat ze graag een krokant product in hun yoghurt doen maar stappen liever af van de suikers die daar bij in beeld komen. Dat is precies de reden dat wij een aantal jaar geleden het idee opgepakt hebben om granola’s te ontwikkelen die juist weinig suikers bevatten. We hebben uiteindelijk 3 producten gemaakt die echt heel laag in suiker zitten. Dit zijn onze Suikerarme Granola en Eiwitrijke Granola (beiden met < 5g suiker per 100 g) en onze Vezelrijke Granola (< 10 g suiker per 100g).

Ondanks dat onze biologische granola’s laag in suiker zijn doet dat niet af aan smaak en textuur: puur van smaak en met recht een krokante granola te noemen! Granola’s online kopen? Al onze producten zijn beschikbaar in onze webshop!