0

Glutenvrije graanvlokken

Als we zeggen dat onze producten glutenvrij zijn, dan bedoelen we ook écht 100% glutenvrij. We hebben een aparte pletlijn en een glutenvrij magazijn zodat alle vlokken glutenvrij zijn én blijven. We zijn dan ook trotse drager van het glutenvrij keurmerk! Onze glutenvrije producten zijn tijdelijk slechter beschikbaar, wij hopen eind april alle producten weer op voorraad te hebben en dat onze nieuwe inpaklijn voor de glutenvrije producten werkt!

Meer over Glutenvrije graanvlokken

Glutenvrije vlokken

Als we zeggen dat onze producten glutenvrij zijn, dan bedoelen we ook écht 100% glutenvrij. We hebben een aparte pletlijn en een glutenvrij magazijn zodat alle vlokken glutenvrij zijn én blijven. We zijn dan ook trotse drager van het glutenvrij keurmerk!

Gluten en Glutenvrij

Gluten is een eiwit en komt van nature voor in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Het zorgt voor elasticiteit en rekbaarheid van het meel. Hierdoor is glutenvrije brood vaak wat anders van structuur dan glutenbevattend brood. Bij mensen die lijden aan coeliakie of dermatitis herpetiformis (ook wel ziekte van Durhing genoemd) kan dit eiwit schade aanrichten aan darmen. Door een glutenvrij dieet te volgen wordt dit tegengegaan.

Welke granen zijn glutenvrij? Varieer met al onze glutenvrije granen!

arieer met al onze glutenvrije granen Een glutenvrij dieet geeft natuurlijk beperkingen. In de meeste gevallen is het dus ook geen luxe besluit om glutenvrij te gaan eten. Gelukkig zijn er genoeg glutenvrije graansoorten en kun je dankzij onze 100% glutenvrije vlokken voldoende variëren. Onze granen zonder gluten: van boekweit, quinoa, rijst, gierst en mais tot amaranth en tot slot havermout, geteeld in de Nederlandse glutenvrije haverketen.

100% glutenvrij

Als we zeggen dat onze producten glutenvrij zijn, dan bedoelen we ook écht 100% glutenvrij. We hebben een aparte pletlijn en een glutenvrij magazijn zodat alle vlokken glutenvrij zijn én blijven. Om daar zeker van te zijn wordt elke productiebatch door een extern laboratorium getest. Vervolgens worden de vlokken glutenvrij verpakt. We zijn dan ook trotse drager van het glutenvrij keurmerk.

Lekker & Gezond: Glutenvrije Haver

Haver bevat van nature geen gluten, maar kan in de praktijk ‘besmet’ worden door granen uit naburige percelen of bij het oogsten, wanneer oogst- en verwerkingsmachines niet goed zijn schoongemaakt. Omdat (glutenvrije) haver hartstikke gezond is vinden we het belangrijk hier extra aandacht aan te besteden. Dit doen we als medeoprichter van de Nederlandse glutenvrije haverketen. Vanuit die rol werken we aan de ontwikkeling, bekendmaking en verkrijgbaarheid van glutenvrije haverproducten.

Glutenvrije tarwe

Geregeld krijgen we de vraag of we glutenvrije tarwe hebben. Tarwe bevat van nature gluten, maar tegenwoordig wordt gluten regelmatig vervangen door glutenvrij tarwezetmeel. Dit ontstaat door het wassen van tarwebloem waarbij gluten en tarwezetmeel ontstaan. Als men vervolgens het tarwezetmeel meerdere malen wast, is het zo goed als vrij van gluten. Aangezien wij granen graag op de puurste manier mogelijk verwerken bieden wij geen glutenvrije tarweproducten aan.