Graanpletterij De Halm werd in 1977 opgericht met als doel biologische granen van hoofdzakelijk Nederlandse bodem te verwerken. De Halm kan dan ook met recht één van de grondleggers genoemd worden voor de productie van biologische granen, graanvlokken en muesli’s.

Onze producten worden bij de graanteler op milieuvriendelijke wijze geteeld. Dit houdt in dat de graanteler geen chemisch synthetische bestrijdingsmiddelen en geen kunstmest bij de teelt gebruikt. Zowel bij de leveranciers als bij De Halm zelf vindt regelmatig controle plaats door Skal, de controleorganisatie voor biologische productiemethode, die daartoe ons het EKO-keurmerk verleent.

De granen worden geschoond, gepeld en geplet zodat ze geschikt zijn voor menselijke consumptie. Voor zover mogelijk worden granen verwerkt die in Nederland verbouwd zijn (mits de granen in Nederland geteeld kunnen worden).

De keus voor hoofdzakelijk Nederlandse granen is bewust gemaakt omdat:

  • De controle op het nakomen van regels zo het kortst en eenvoudigst is;
  • Zo de minste verspilling van energie optreedt;
  • Het milieu zo niet nog meer belast wordt door het verwerken van graan uit de omgeving;
  • De Halm een steentje bijdraagt aan de bestaansmogelijkheid van de Nederlandse biologische landbouw.

Naast bio dragen wij ook fairtrade een warm hart toe. We zijn vertegenwoordigd in de commissie die onze gemeente fairtrade probeert te maken. En met succes, want in 2016 is onze gemeente Fairtrade gecertificeerd. En natuurlijk voldoen wij met De Halm ook aan de eisen die deze Certificering aan bedrijven stelt.

fairtrade gemeente bernheze