0

Glutenvrij

Gluten is een eiwit en komt van nature voor in tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut. Dit eiwit kan schade aanrichten aan darmen bij mensen die lijden aan coeliakie of dermatitis herpetiformis (ook wel ziekte van Durhing genoemd).

Variëer met al onze glutenvrije vlokken

Een glutenvrij dieet geeft natuurlijk beperkingen. In de meeste gevallen is het dus ook geen luxe besluit om glutenvrij te gaan eten. Gelukkig kun je dankzij onze 100% glutenvrije vlokken voldoende variëren. Van boekweit, quinoa, rijst, gierst en mais tot amaranth en havermout, geteeld in de Nederlandse glutenvrije haverketen.

100% Glutenvrij

Als we zeggen dat onze producten glutenvrij zijn, dan bedoelen we ook écht 100% glutenvrij. We hebben een aparte pletlijn en een glutenvrij magazijn zodat alle vlokken glutenvrij zijn én blijven. Om daar zeker van te zijn wordt elke productiebatch door een extern laboratorium getest. Vervolgens worden de vlokken glutenvrij verpakt. We zijn dan ook trotse drager van het glutenvrij keurmerk.

Lekker & gezond: glutenvrije haver

Haver bevat van nature geen gluten, maar kan in de praktijk ‘besmet’ worden door granen uit naburige percelen of bij het oogsten, wanneer oogst- en verwerkingsmachines niet goed zijn schoongemaakt. Omdat (glutenvrije) haver hartstikke gezond is vinden we het belangrijk hier extra aandacht aan te besteden. Dit doen we als medeoprichter van de Nederlandse glutenvrije haverketen. Vanuit die rol werken we aan de ontwikkeling, bekendmaking en verkrijgbaarheid van glutenvrije haverproducten.

Verkooppunten

Op dit moment is glutenvrije haver al verkrijgbaar bij ons zusterbedrijf Rosies en via de horecagroothandel. De glutenvrije haver in consumentenverpakking komt eraan (nog eventjes geduld)!