Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Kaaskroketjes van rijstvlokken

30 minuten
Rice Flakes
  • 150 gram rijstvlokken van Meesters van De Halm
  • 1 grote aardappel
  • 45 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 30 gram tarwebloem
  • paneermeel
  • kleine mozarella bolletjes (+/- 10) of een bol mozarella klein gesneden
  • theelepel provencaalse kruiden
  • halve theelepel knoflookpoeder
  • zout & peper
  • frituurpan of pannetje met een flinke laag olie om in te bakken
1

Schil de aardappel, snijd deze in stukken een kook ze gaar. Maak er met een vork puree van.

2

Spoel de rijstvlokken met behulp van een zeef af en laat ze ongeveer 10 minuten in heet water weken. Giet de rijstvlokken af en druk ze met een vork aan om zo zo veel mogelijk vocht te verliezen.

3

Voeg in een kom de rijstvlokken, aardappelpurree, geraspte parmezaanse kaas, provencaalse kruiden, zout en peper samen. Mix dit goed door elkaar.

4

Vorm tussen je handpalmen bolletjes van ongeveer 3 centimeter doorsnede. Druk ze met je duim een beetje in het midden in. Doe hier de mozarella in en 'vouw' het bolletje dicht. Herhaal dit tot de mix op is.

5

Mix de tarwebloem met een beetje water totdat je ongeveer de consistentie van behangplak hebt.

6

Verwarm de frituurpan of een pan met genoeg olie op het fornuis.

7

Rol de balletjes eerst door het mengesel van tarwebloem en vervolgens door het paneermeel.