Authentic biologic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Glutenvrije ontbijtreep

2 uur
Rice Flakes
  • 225g De Halm rijstvlokken
  • 200ml appelsap
  • 75g boter, op kamertemperatuur
  • 40g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 60g vijgen, fijngehakt
  • 50g dadels, fijgehakt
  • Eventueel een handje noten, zaden, chocolade of kokos
1

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

2

Meng de rijstvlokken met de appelsap en laat staan tot al het sap door de rijstvlokken is opgenomen (minstens 1 uur).

3

Klop met een mixer de boter en suiker tot een licht en luchtig mengsel. Voeg één voor één de eieren toe en klop tot het goed gemengd is.

4

Spatel de rijst en de overige ingrediënten door het mengsel.

5

Doe het deeg in de bakvorm en strijk glad. Bak de koek in 25 minuten goud-bruin en gaar.

6

Laat de koek afkoelen en snijd in 12 repen. Bewaar in een goed afgesloten koekblik.