Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Vegetarische Burger met Quinoavlokken

Een heerlijke vegetarische hamburger en wanneer gecombineerd met een glutenvrij boordje ook geschikt voor mensen met een glutenallergie!

30 min
Quinoa flakes
  • 100g de Halm quinoavlokken
  • 130 g kikkererwten zonder vocht
  • 1 winterpeen
  • 1 ei
  • 1 tl Provençaalse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gember poeder
  • snufje peper en zout
  • Olie om in te bakken
  • Hamburger broodjes
  • Beleg, bv: spitskool en cheddar
  • (Mosterd)saus
1

Schil de wortel en snijd deze in grove blokken. Snipper hierna de knoflook en doe deze in de blender met de kikker erwten, de kruiden en wortel tot er een grof mengsel ontstaat.

2

Doe het mengsel in een kom, voeg hier het ei en Quinoa vlokken toe en roer dit met een lepel goed door. Wanneer het mengsel nog te nat is kun je extra Quinoa vlokken toevoegen.

3

Vorm 5 hamburgers van het deeg.

4

Verwarm een pan met olie en bak de burgers op middelhoog vuur voor ongeveer 7 minuten.

5

Beleg je broodje hamburger naar smaak.