Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Quinoa cantuccini

15 min (50 minuten baktijd)
Quinoa flakes
  • 75 gram quinovlokken van Meesters van De Halm
  • 150 gram bloem
  • 3 eieren
  • 125 gram suiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/2 vanillestokje
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 40 gram hazelnoten
  • 60 gram geblancheerde amandelen
  • 60 gram chocolade
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

2

Doe de bloem, quinoavlokken, 2 eieren, suiker, poedersuiker, zout, merg van het vanillestukje en de bakpoeder in een kom. Kneed dit tot een mooie bal deeg. Mocht het deeg te droog voelen kun je een heel klein beetje water toevoegen.

3

Voeg de amandelen, hazelnoten en chocolade toe aan het deeg en vorm opnieuw een bal.

4

Verdeel het deeg in vier en rol de delen in lange rollen en leg deze op deze op de bakplaat. Druk ze een beetje aan. Bestrijk ze daarna met het overgebleven opgeklopte ei zodat ze mooi gaan glanzen.

5

Bak de rollen voor ongeveer 20-25 minuten in de oven. Zodra je ze er uit haalt snijd je de koeken direct in koekjes van ongeveer een breedte van 1 centimeter.

6

Leg de koekjes iets van elkaar af en bak ze op 130 graden celcius nog 15-20 minuten in de oven. Afkoelen en smakelijk!