Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Muesli Notenbrood

2 uur
Nut muesli
  • 160 gram tarwemeel
  • 160 gram speltmeel
  • 125 gram Noten muesli van Meesters van De Halm
  • 1 zakje instant gist
  • 360 ml warm water (ongeveer zo warm als een bad)
  • halve theelepel zout
1

Doe de gist, zout en al het meel in een grote kom en roer het door elkaar. Meng er nu het warme water door: het wordt een plakkerig deeg.

2

Haal het deeg uit de kom en vet deze in met een spray, boter of olie. Doe het deeg terug in de kom en bedek het met plastic folie of een theedoek. Laat het twee uur reizen in de koelkast.

3

Haal het deeg uit de koelkast en besprenkel het met wat bloem. Besprekel ook het aanrecht met wat bloem. Kneed het deeg een aantal keer goed door. Als het erg plakkerig is kun je wat extra bloem gebruiken.

4

Voeg nu de muesli toe aan het deeg. Probeer niet te veel muesli aan de buitenkant van het brood te plaatsen: anders heb je kans dat dit gaat verbranden. Laat het deeg nog ongeveer drie kwartier rusten terwijl je de oven voorverwarmt op 230 graden Celcius.

5

Wanneer het deeg klaar is om gebakken te worden kun je het nog insnijden met een mes zodat de vorm beter behouden blijft.

6

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het brood er op. Bak het ongeveer 30 minuten in de oven samen met een bakje water (zo blijft het brood vochtiger).