Aspergequiche
45 min
Oat flakes
- 100g De Halm Havervlokken
- 80g amandelsnippers
- 140g feta kaas
- 1 opgeklopt ei
- 4 stelen asperges
- ½ rode ui
- 200g hamreepjes
- ½ tl rozemarijn en tijm
- Snufje zout en peper
- Verse basilicum
- Scheutje olie
- Scheutje basilicumazijn
1
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
2
Mix de havervlokken, kruiden en amandelsnippers door elkaar, voeg als laatste het opgeklopt ei toe.
3
Neem de ronde taartvorm en maak van de mix een bodem en rand. Zet het geheel voor 5-6 minuten in de oven.
4
Leg de asperges een paar minuten in kokend water en giet ze af.
5
Snij de ui en de asperge in grove stukken.
6
Haal de taartbodem uit de oven en bestrooi de bodem met de helft van de feta kaas, vervolgens de uien, asperges en ham.
7
Voeg als laatste de overige feta toe en strooi daar wat zout, peper en verse basilicum overheen. Schenk er ook nog wat olie overheen.
8
Bak de quiche 15-20 min en laat hem even afkoelen. Schenk voor serveren de basilicumazijn erover. Je kan dit recept zowel koud als warm eten.