Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Vegan chocolade koffiecake

30 minuten (+ 40 minuten baktijd)
Oatmeal porridge
  • 260 ml plantaardige melk (eentje met een koffiesmaak is een aanrader!)
  • 70 gram plantaardige margarine
  • 2 eetlepels (espresso) oploskoffie
  • 30 gram cacaopoeder
  • 160 gram suiker
  • 100 gram havermout van Meesters van De Halm
  • 100 gram tarwebloem
  • 8 gram bakpoeder (1/2 zakje)
  • snufje zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • VOOR HET GLAZUUR:
  • 140 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels gesmolten margarine
  • 1 eetlepel (espresso) oploskoffie
1

Verwarm de oven voor op 170 graden Celcius en vet een klein bakblik met een diameter van ongeveer 18cm in.

2

Maak van de havermout met behulp van een keukenmachine of blender havermeel.

3

Voeg het havermeel, bloem, suiker, cacao, (espresso) oploskoffie, zout en het bakpoeder samen in een grote kom. Mix dit goed door elkaar.

4

Maak een kuiltje in het midden van de kom. Doe daar de plantaardige melk, gesmolten margarine en het vanille extract aan toe. Mix dit met een garde vanuit het midden naar buiten toe goed door.

5

Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar. Check na 30 minuten om de vijf minuten met een sateprikker of de cake goed gaar is. Wanneer de satéprikker schoon is wanneer deze uit de cake komt weet je dat hij helemaal gaar is. Laat de cake goed afkoelen.

6

Terwijl de cake afkoelt kun je beginnen met het maken van het koffieglazuur. Mix hiervoor de oploskoffie en poedersuiker door elkaar en voeg beetje bij beetje wat margarine toe.

7

Als de cake goed is afgekoeld snijd je deze horizontaal door zodat je twee gelijke helften krijgt. Verdeel over de onderkant het glazuur en leg de bovenste laag er weer bovenop.