Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Vegan cashew-bosbes cheesecake

Oatmeal porridge
  • 150 gram havermout van Meesters van De Halm
  • 80 gram gemengde noten
  • 11 eetlepels honing, agave- of maple syrup
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels hazenootpasta
  • 250 gram cashewnoten
  • 500 gram kokosyoghurt
  • 25 gram gesmolten kokosolie
  • 200 gram bevroren blauwe bessen
  • sap van een halve citroen
  • merg van 1 vanillestokje
  • 1,5 lepel water
  • snufje zout
  • verse blauwe bessen (optioneel)
  • handje hazelnoten (optioneel)
1

Week de cashewnoten minstens 2 uur in kokend water. Je kunt ze ook een nacht laten staan.

2

Doe de havermout, gemengde noten, 6 eetlepels maple syrup, cacaopoeder, hazelnootpasta, snufje zout en het water in een keukenmachine en maal het fijn. Het moet een beetje plakkerig zijn.

3

Bekleed een kleine springvorm met bakpapier en verdeel de mix over de bodem. Druk deze goed aan.

4

Doe vervolgens alle ingrediënten voor de cheesecake topping in de keukenmachine, dit zijn: de cashewnoten, kokosyoghurt, kokosolie, bevroren bessen, 5 eetlepels maple syrup, vanille, citroensap en een scheutje water.Laat draaien totdat je een mooi egaal mengsel hebt.

5

Giet de mix over de bodem in de springvorm. Zet de taart nu in de vriezer en laat de bovenste laag stollen. De taart blijft een beetje smeuig, dus direct opeten. Maar dat vinden we niet erg toch? ;)Top de taart eventueel af met de blauwe bessen en hazelnoten voor een mooi plaatje.