Haverkoeken met witte chocolade en pistachenoten
- 100 gram havermout
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram lijnzaad
- 100 gram roomboter
- 25 gram honing
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels appelmoes
- 70 gram pistachenoten
- 70 gram witte chocolade
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
Smelt de boter in de magnetron. Meng de honing, appelmoes en de boter in een kleine kom.
Meng in een grote kom de overige ingrediënten op de pistachenoten en witte chocolade na.
Voeg het mengsel met de boter toe aan de kom met overige ingrediënten en mix het met een houten lepel goed door elkaar.
Hak de pistachenoten en witte chocolade in grove stukken. Roer deze door het mengsel.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol met je handen balletjes van het deeg met een doorsnede van ongeveer 3 cm. Druk deze plat tussen je handen of op het bakpapier.
Doe de koekjes voor ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat de randjes mooi bruin zijn gebakken.
Doe de koekjes voor ongeveer 15-20 minuten in de oven totdat de randjes mooi bruin zijn gebakken.