Groninger eierballen met havermout
30 min
Oatmeal porridge
- 100g de Halm havermout
- 1 blik runderragout
- 5 eieren
- 2tl gedroogde peterselie
- 1tl Provençaalse kruiden
- 2tl kerriepoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- Paneermeel
- Bloem
- Olijfolie
1
Verwarm in een steelpan de ragout en voeg de kruiden toe.
2
Maal het mengsel in een blender tot het vlees fijn is.
3
Doe het vlees terug in de steelpan en voeg al roerende de havermout toe.
4
Voeg wat bloem toe zodat er een deeg ontstaat. Haal van het vuur en laat afkoelen.
5
Kook de 4 eieren in 7 minuten, laat ze schrikken en pel ze. Laat afkoelen.
6
Klop het 5e ei los in een schaaltje en doe het paneermeel op een bord.
7
Bedek de eieren met een laag ragout en rol de bal door het paneermeel. Ga hiermee door het losgeklopte ei en nogmaals door het paneermeel.
8
Verhit in een koekenpan een ruime laag olie. leg de ballen hierin en bak ze rondom bruin.