Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Gevulde vijgenkoekjes

Oatmeal porridge
  • 210 gram (glutenvrije) havermout
  • 40 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pecannoten
  • 1 eetlepel 100% hazelnootpasta
  • 3 verse vijgen
  • 6 el maple syrup
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje zout
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en leg een bakvel op een bakplaat.

2

Mix in de keukenmachine de havermout, pecannoten, zonnebloempitten, zout en kaneel samen tot een kruimelige substantie en schep dit in een middelgrote kom.

3

Voeg de maple syrup en de hazelnoot boter toe aan het mengsel en mix dit er doorheen tot het er goed in verwerkt is. Het deeg wordt best stug, maar stel dat het te droog is kun je een extra lepel hazelnootboter toevoegen.

4

Nu maak je de vulling: voeg aan de keukenmachine de vijgen, één eetlepel maple syrup en de chiazaden toe. Je hoeft deze niet opnieuw schoon te maken. Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten staan zodat de chiazaden het overgebleven vocht kan opzuigen.

5

Strooi een beetje bloem op het aanrecht en een deegroller en rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer een halve centimeter dik. Snijd deze in het midden door.

6

Smeer de vijgen-chia mix over de helft van het deeg uit. Laat ongeveer een halve centimeter aan de zijkanten vrij. Vouw de andere helft van het deeg over de besmeerde helft heen. Druk de zijkanten aan elkaar vast.

7

Schuif de koek voorzichtig op de bekleedde bakplaat en bak deze in ongeveer 20 minuten gaar. Haal de koek uit de oven wanneer de randjes goudbruin zijn en laat deze afkoelen. Snijd ze dan in de gewenste grootte.