Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Glutenvrije sinaasappel boekweit koekjes

20 min (+20 minuten baktijd)
Buckwheat flakes
  • 40 gram boekweivlokken van Meesters van De Halm
  • 90 gram boekweitmeel (maak dit door vlokken in een blender of keukenmachine fijn te malen)
  • 75 gram amandelbakmeel
  • 125 ml goede extra virgine olijfolie
  • 4 eetlepels plantaardige yoghurt
  • sap van 1 sinaasappel
  • rasp van 2 sinaasappels
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 40 gram kokosrasp (ongezoet)
  • 75 gram glutenvrije havermout
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

2

Doe de olijfolie, yoghurt, sinaasappelsap en rasp in een kom en meng dit goed door met een garde of mixer.

3

Doe in een andere kom de droge ingrediënten: de lichte basterdsuiker, amandel bakmeel, boekweitmeel, boekweitvlokken, glutenvrije havermout en de geraspte kokos. Meng dit ook goed door elkaar.

4

Voeg de droge ingredienten toe aan de natte en mix dit goed door elkaar.

5

Rol balletjes van het deeg in de palm van je handen met een doorsnee van ongeveer 2-3 cm. Druk deze lichtjes aan op een met bakpapier bekleedde pakplaat. Strooi wat eventueel overgebleven boekweitvlokken, kokosrasp en/of sinaasappelrasp over de koekjes en bak ze 15-20 minuten goudbruin.

6

Als de koekjes net uit de oven komen zijn ze nog erg zacht. Naarmate ze afkoelen worden ze steviger. Smakelijk!