Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Bloemkool ovenschotel met mosterd, kaas en havergrutten

45 minuten
Steel-cut oats
  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 250 mililiter haverroom (of kookroom)
  • 100 gram geraspte kaas
  • 250 gram havergrutten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel mosterd
  • 400 milliliter groente bouillon
  • Peper en zout
  • Olijfolie
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Verhit wat olijfolie in een pan. Snipper de ui en bak deze 5 minuten. Voeg het komijnpoeder, kerriepoeder en de mosterd toe en bak deze 3 minuten mee. Voeg de haverroom, de bouillon en de kaas toe. Roer tot een saus.

3

Snijd de bloemkool in roosjes. Doe de havergrutten in een ovenschaal en leg hier de bloemkool op. Giet de saus in de ovenschaal en strooi eventueel nog wat extra kaas over de bovenkant. Bak de ovenschotel 30 minuten in de oven.