Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Gevulde ananas met havergrutten en garnalen

Indruk maken met een spectaculair oosters gerecht? Met deze gevulde ananas gaat dat zeker lukken!

30 min
Steel-cut oats
  • 150g de Halm Havergrutten
  • 1 verse ananas
  • 200g chili garnalen
  • 3 lente uien
  • Handje cashewnoten
  • 2 tl knoflook puree
  • Scheut sojasaus
  • Scheut sesamolie
  • (optioneel) 1 chili peper
1

Spoel de havergrutten af onder de kraan. Kook ze vervolgens met 300 ml water onder regelmatig doorroeren in +/- 20 minuten gaar.

2

Bak ondertussen de garnalen samen met de knoflook puree.

3

Snij de ananas in de lengte door midden en hol deze uit.

4

Voeg de stukjes ananas samen met de lente uien (eventueel gesneden chili peper) en cashewnoten aan de garnalen toe.

5

Voeg als laatste de havergrutten samen met de sojasaus en sesamolie toe, en bak het nog even op hoog vuur.

6

Vul vervolgens de uitgeholde ananas voor een heerlijk feestelijke maaltijd!