Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Geroosterde groenten met havergrutten

40 minuten
Steel-cut oats
  • 1 pompoen
  • 2 rode uien
  • 2 pastinaken
  • 3 bieten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel honing
  • 250 gram havergrutten
  • 1 blokje groente bouillon
  • zout & peper
1

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Snijd de pompoen en pastinaken in stukken. Snijd de rode uien en bieten in parten. Verdeel de groenten over de bakplaat en giet hier wat olijfolie overheen. Breng op smaak met zout, peper, rozemarijn en honing. Zet de bakplaat in de oven en rooster de groenten 40 minuten.

3

Breng een pan water aan de kook. Voeg de havergrutten het bouillonblokje toe. Kook de havergrutten in 15 tot 20 minuten gaar.

4

Serveer de havergrutten met de geroosterde groenten.