Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Vezelrijke volkoren peperkoek

15 min (55 minuten baktijd)
Oatmeal porridge
  • 200 gram vezelrijke granola
  • 200 gram havermout
  • 4 eetlepels appelstroop
  • 4 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1/2 zakje bakpoeder (8 gram)
1

Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet hem goed in.

2

Maal 100 gram eiwitrijke granola en de havermout in een blender of keukenmachine fijn.

3

Kluts in een beslagkom de eieren en meng hier de appelstroop en honing door. Voeg de gemalen meel en granola toe en roer deze door het ei-mengsel. Voeg tot slot de koekkruiden, kaneel en het bakpoeder toe. Roer alles nog eens goed door elkaar en giet het beslag in het bakblik. Strooi nog wat eiwitrijke granola over de bovenkant.

4

Bak de cake 55-60 minten in de oven