Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Gerstovenschotel

45 min
Barley Flakes
  • 300g gerst
  • 200g tomaten
  • 250g champignons
  • 1 etl boter
  • 2 etl fijngehakte bieslook
  • 150ml zure room
  • 100g geraspte kaas
  • zout en peper
1

Zet de gerst op met 5 dl water en zout naar smaak. Laat het aan de kook komen met het deksel op de pan. Zet hierna het vuur laag. Na 30 - 40 minuten is de gerst gaar.

2

Snijd intussen de tomaten in kleine stukjes en de champignons in plakjes. Bak de champignons in de boter lichtbruin.

3

Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in.

4

Vermeng nu de gekookte gerst met de tomaten, champignons, bieslook, zure room en de helft van de kaas. Maak het mengsel op smaak af met zout en peper.

5

Doe het mengsel in de ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Zet de schotel ongeveer 15 min in de oven.