Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Courgette brownies met Choco Crunchy

45 minuten
Chocolate-Orange Crunchy
  • 100 gram Crunchy Choco Sinaasappel van Meesters van De Halm
  • 220 gram bloem
  • 55 gram cacaopoeder + 3 eetlepels
  • 1 1/2 theelepel baksoda
  • 1 theelepel zout
  • 110 gram olijfolie
  • 180 gram suiker
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 geraspte courgette
  • 50 gram gesmolten boter
  • 110 gram poedersuiker
  • 3-5 eetlepels melk
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en vet een bakblik of ovenschaal in met olie.

2

Voeg in een middelgrote kom de bloem, cacaopoeder, baksoda en zout toe. Mix dit door elkaar en zet het apart.

3

Mix met een mixer de olie, suiker en vanille extract goed door elkaar. Voeg daarna de kom met droge ingredienten toe en mix dit weer door elkaar. Daarna kun je de geraspte courgette toevoegen. Laat dit ongeveer 5 minuten staan zodat het beslag het vocht van de courgette kan opnemen.

4

Schep er daarna de helft van de Crunchy Choco Sinaasappel doorheen.

5

Het beslag moet erg dik, maar wel vochtig zijn. Mocht dit niet het geval zijn kun je steeds een beetje water toevoegen totdat het bereikt is. Bak de brownies ongeveer 25-30 minuten in de oven.

6

VOOR HET GLAZUUR: mix de gesmolten boter, cacaopoeder zout en poedersuiker door elkaar. Voeg er steeds een beetje melk aan toe totdat je een mooi glazuur krijgt. Smeer dit over de brownie wanneer hij afgekoeld is en top af met de overgebleven 50 gram Crunchy Choco Sinaasappel!