Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Mexicaanse Amaranth Chili

45 minuten
Amaranth Flakes
  • 150 gram Amaranth vlokken van Meesters van De Halm
  • eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 chili peper
  • 2 paprika's in blokjes gesneden
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1/2e theelepel cayennepeper
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 blik gepelde tomaten
  • bosje verse koriander
  • 2 avocado's
  • sap van 1 limoen
1

Verwarm de olijfolie in een grote pan op middel vuur. Voeg de ui, knoflook en de chilipeper toe en bak deze ongeveer 3 minuutjes mee.

2

Voeg de paprika, komijn, chili- en cayennepeper toe en roer dit er goed doorheen.

3

Voeg nu de groentebouillon en gepelde tomaten (incl. vocht) toe en laat deze ongeveer 15 minuutjes borrelen op laag vuur. Roer regelmatig door.

4

Voeg nu de zwarte bonen, gehakte koriander en de limoensap toe. Roer alles goed door en smullen maar! Serveer met avocado en koriander.