Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

Boterkoek met 4-korenvlokken

20 minuten ( + 30 minuten wachttijd)
4-grain flakes
  • 100 gram 4-korenvlokken Meesters van De Halm
  • 150 gram tarwebloem
  • 200 gram suiker
  • 200 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 2 eieren
  • snufje zout
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is

2

Mix in een keukenmachine of blender de 4-korenvlokken tot fijn meel.

3

Snijd de roomboter in kleine stukjes en voeg de suiker toe. Mix dit ongeveer 2 minuten totdat het luchtig en goed gemengd is. Voeg nu één ei toe aan het beslag en mix dit ook goed door elkaar.

4

Voeg steeds een beetje 4-korenmeel toe aan het botermengsel. Daarna kun je ook langzaam de tarwebloem toevoegen. Je krijgt een klonterig deeg, maar dat hoort zo!

5

Vet een springvorm in met boter. Doe het beslag in de springvorm en druk deze goed aan. Je kunt met een vork nog wat lijnen zetten om de koek een mooi uiterlijk te geven.

6

Klop het andere ei los in een kommetje en strijk deze met een kwastje uit op de bovenkant van de koek.

7

Bak de koek ongeveer 25-30 minuten in de oven. Laat de koek goed afkoelen voordat je hem uit de springvorm haalt. Smakelijk!