Authentic organic
Dutch Cereal Flakery since 1977

4-koren bananenbrood – zonder toegevoegde suikers

15 min (50 minuten baktijd)
4-grain flakes
  • 75 gram 4-korenvlokken van Meesters van De Halm
  • 3 (over)rijpe bananen (+ 1 extra ter garnering)
  • 125 gram gesmolten (room)boter
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram volle yoghurt
  • 2 eieren
  • halve theelepel baksoda
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/4 theelepel zout
1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en vet een cakeblik in.

2

Meng in een grote kom de gesmolten boter en de volle yoghurt. Prak de bananen met een vork en voeg deze ook toe aan de kom. Klop er daarna de eieren en het vanille extract doorheen.

3

Voeg nu de droge ingrediënten toe: het zelfrijzend bakmeel, de 4-korenvlokken, baksoda, kaneel, nootmuskaat en het zout. Mix alles tot een mooi beslag.

4

Schenk het beslag in het cakeblik en bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar.