0

Oats en Cocotte

10 minuten + 20 minuten baktijd Glutenvrije Havermout – 750 gram 2 personen

Ingrediënten

  • 100 gram (glutenvrije) havermout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 1 rijpe banaan
  • 150 milliliter (plantaardige) melk
  • rasp van de schil van 1 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 eetlepels abrikozenjam
  • 100 gram (plantaardige) yoghurt
  • 2 abrikooshelften (uit blik of pot)

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Prak de banaan fijn. Meng alle ingrediënten voor de baked oats door elkaar. Verdeel dit mengsel over de twee ovenvaste schaaltjes.

3

Zet de schaaltjes in de oven en bak de baked oats 20 minuten.

4

Laat de baked oats na het bakken iets afkoelen tot de oats lauwwarm zijn. Snijd met een mes een klein kuiltje uit de baked oats. Doe hier een eetlepel abrikozenjam in. Verdeel vervolgens de plantaardige yoghurt over de baked oats. Leg op de yoghurt een abrikooshelft. Zo lijkt de yoghurt met abrikoos net op een gebakken spiegeleitje.

Meer inspiratie?
Download ons GRATIS magazine!