0

Wat neem je als wielrenner mee tijdens een rit?

Thalita de Jong is een Nederlandse wielrenster en veldrijdster. Als veldrijdster werd ze Nederlands, Europees en wereldkampioene: een echt topsportster dus! Voeding is een super belangrijk onderdeel in de (duur)sport, daarom is ze voortdurend bezig dit te balanceren om zo tot deze topprestaties te komen. Ze geeft ons elke maand een kijkje in de wereld van haar topsport!

“Je ziet tegenwoordig steeds meer wielrenners die gepakt en gezakt zijn als ze gaan fietsen. Het is ook helemaal hip om de fiets te pakken met letterlijk pakken en zakken erop, dat ook wel `bike packing´ wordt genoemd. Van punt A naar B en van B naar C, enzovoorts. Dit is ook iets wat ik eens wil doen, maar voorlopig houd ik het nog even bij gewoon wielrennen met gevulde achterzakken!

Wat neem ik wél mee? Wat ik in ieder geval meeneem op training, onder mijn zadel: een zadeltasje met een reservebandje, bandenlichters en wat los geld (wat altijd handig is). Mijn achterzakken steken altijd vol, het ziet er wellicht niet zo strak uit, maar ik vind het altijd wel belangrijk om de juiste zaken mee te nemen op training. Het ligt er natuurlijk aan hoe mijn training eruit ziet. Ik zorg dat ik voor ieder uur 1 reep of energygel mee heb, van elk 30 gram koolhydraten. Daarnaast gaat er bij wisselvallig weer een windstopper of zelfs regenjas mee, maar dat ligt natuurlijk aan het weer.

Ook de telefoon gaat mee, moest ik ergens met panne staan onderweg, dat ik altijd even iemand kan bellen die mij kan komen helpen, of de weg naar een fietsenmaker kan vinden via Google Maps op onbekende wegen. Natuurlijk ook af en toe een foto maken van de omgeving die niet meer mag of kan ontbreken op Strava of Social Media 😉 De binnenband zat al in het zadeltasje, dus is het logisch om ook een pompje mee te nemen in het zakje. Als het erg warm weer is gaat er vaak nog een extra bidon water met ORS van 6D Sportsnutrition mee in de achterzak. Drinken is belangrijk tijdens inspanning!”