0

Thalita de Jong: Trainingskamp met Team Chevalmeire Cycling

Thalita de Jong is een Nederlandse wielrenster en veldrijdster. Als veldrijdster werd ze Nederlands, Europees en wereldkampioene: een echt topsportster dus! Voeding is een super belangrijk onderdeel in de (duur)sport, daarom is ze voortdurend bezig dit te balanceren om zo tot deze topprestaties te komen. Ze geeft ons elke maand een kijkje in de wereld van haar topsport!

Thalita de Jong op trainingsfiets

“Normaal gezien zou ik nu met iedereen mee de trainingen volgen op de fiets in Altea, Spanje. Helaas, wegens mijn blessure aan de rug die nog niet genezen is kan ik niet mee. Na de hernia operatie eind november zijn er na een veel te harde revalidatie training, 2 ontstekingen ontstaan in mijn ruggenwervel. Hierdoor lag ik weer weken in bed en moest ik langs dokters en specialisten gaan. ”

“10 weken na de operatie lag ik nog in mijn bed, maar vanaf dan ben ik begonnen aan revalidatie trainingen in het zwembad met een fysiotherapeute erbij. Ook ga ik 2x per week naar een fasciatherapeut en nog 1x naar de fysiotherapeut zelf. De trainingen in het zwembad zorgen ervoor dat ik, doordat er minder zwaartekracht is, meer kan bewegen en rechter op. De spiergroepen worden langzaam aan weer wat actiever en dit zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor het genezingsproces weer van start kan gaa. Iedere dag ben ik dus bezig met behulp van specialisten om te genezen. Ik merk ook inderdaad dat ik door om de dag oefeningen in het zwembad te doen en korte wandelingen (30 minuten per dag) te maken het wat beter gaat aanvoelen. Nu is het de zaak om op te passen dat ik niet direct te veel ga doen.”

“Voorlopig nog geen fiets, maar ik overleg dagelijks met de fysio die ook contact heeft met mijn arts, om te zien wat er mag. Wie weet mag ik over enkele dagen 20 minuten op de Wahoo rollers. Hierop staat mijn fiets vast, maar kan ik toch fietsen. Dit mag dan zonder weerstand gedaan worden, maar ik luister naar mijn lichaam. Helaas in de Spaanse hotels valt het eten altijd wat tegen, zeker als je thuis altijd alle middelen hebt om een lekker en gezond bord kunt vullen. De zakken havermout van Meesters van de Halm zaten dan ook mee in mijn koffer 😊”