0

Thalita de Jong: Corona

Thalita de Jong is een Nederlandse wielrenster en veldrijdster. Als veldrijdster werd ze Nederlands, Europees en wereldkampioene: een echt topsportster dus! Voeding is een super belangrijk onderdeel in de (duur)sport, daarom is ze voortdurend bezig dit te balanceren om zo tot deze topprestaties te komen. Ze geeft ons elke maand een kijkje in de wereld van haar topsport!

“We leven in een vreemde wereld deze tijd. Niemand weet wanneer dat akelige Corona virus ons land, Europa en de wereld weer uitgaat. Gelukkig ben ik nog gezond en zo ook mijn familie en vrienden nog.”

“Ook al zijn de maatregelen in Nederland, naar mijn idee, nog niet heel streng, sluit ik mezelf toch wat op in huis. Ik laat niemand binnen, ik ga niet op bezoek bij anderen. Ik kom enkel de deur nog uit om boodschappen te doen en nu ook sinds dit weekend om alleen te gaan fietsen. Wat Corona doet weet ik niet, maar ik ben weer een stapje verder in mijn revalidatie traject. Het is vervelend dat ik niet meer naar mijn Belgische fysiotherapeuten kan gaan voor mijn behandelingen omdat de praktijken dicht zijn, maar zo ook de grenzen. Die behandelingen had ik nog wel nodig omdat er nog een zenuw wat geprikkeld is in mijn rug en hierdoor dagelijks nog wel wat last van ondervindt. Gelukkig houden de fysiotherapeuten dit in het achterhoofd en zadelen mij dan ook niet op met zware trainingen!”

Thalita de Jong op de fiets tijdens corona

“Zo ziet mijn dag er ziet mijn dag eruit:
• 40 minuten oefeningen

• 30 minuten crosstrainer OF buiten fietsen —>Ik begon op de stadsfiets vorige 1.5 week geleden en bouwde uit van 30 tot 75 minuten. Dit weekend mag ik op de racefiets gaan proberen, te beginnen bij 30 minuten.


Ik train twee dagen en dan neem ik een rustdag. Dit ben ik dus stap voor stap aan het uitbouwen, wel rustig aan uiteraard en in overleg met mijn fysiotherapeuten en trainster voor het wielrennen. Het gaat dus stap voor stap beter met me!”

“In die Corona tijden zit ik dus wel veel thuis en hierdoor kan ik weer lekker bakken, ontbijtjes maken en tussendoortjes maken. Gelukkig had ik nog een mooi voorraadje staan van Meesters van de Halm, dus daar hoef ik de deur niet voor uit! 🙂”