0

Graanvlokken tot pap bereiden

Pap kan eigenlijk van elk graansoort gemaakt worden. Hieronder hebben we de bereidingswijze van al onze graanvlokken voor je uitgeschreven. Wil je je pap iets steviger dan gemiddeld? Voeg dan wat minder vloeistof toe. Liever wat zachter? Gebruik dan juist wat extra vloeistof!

Wist je dat al onze vlokken ook rauw gegeten kunnen worden? Dit komt omdat het eerst een week- en daarna een verhittingsproces doorloopt.

Boekweitvlokken bereiden

200 milliliter water of (plantaardige) melk

50 gram boekweitvlokken

Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de boekweitvlokken toe. Kook 2-3 minuten terwijl je het regelmatig roert.

Gerstvlokken bereiden

200 milliliter water of (plantaardige) melk

50 gram gerstvlokken

Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de gerstvlokken toe. Kook 5-6 minuten terwijl je het regelmatig roert.

Gierstvlokken bereiden

200 milliliter water of (plantaardige) melk

50 gram gierstvlokken

Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de gierstvlokken toe. Kook 2-3 minuten terwijl je het regelmatig roert.

Havermout bereiden

Koken: 200 milliliter water of (plantaardige) melk

50 gram havermout/havervlokken/porridge

Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de havermout toe. Kook 4 – 4,5 minuut terwijl je het regelmatig roert. Magnetron: 200 milliliter water of (plantaardige) melk

50 gram havermout/havervlokken/porridge

Doe de vloeistof naar keuze en de havermout in een magnetronbestendige kom. Roer door en kook in de magnetron op de hoogste stand voor ongeveer 1,5e minuut. Roer elke 30 seconden even door.

Haverzemelen bereiden

200 milliliter water of (plantaardige) melk

50 gram haverzemelen

Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de haverzemelen toe. Kook 2-3 minuten terwijl je het regelmatig roert.

Maïsvlokken bereiden

200 milliliter water of (plantaardige) melk

50 gram maïsvlokken

Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de maïsvlokken toe. Kook 4-5 minuten terwijl je het regelmatig roert.

Quinoavlokken bereiden

200 milliliter water of (plantaardige) melk

50 gram quinoavlokken

Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de quinoavlokken toe. Kook 2-3 minuten terwijl je het regelmatig roert.

Rijstvlokken bereiden

200 milliliter water of (plantaardige) melk

50 gram rijstvlokken

Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de rijstvlokken toe. Kook 4-5 minuten terwijl je het regelmatig roert.

Roggevlokken bereiden

200 milliliter water of (plantaardige) melk

50 gram roggevlokken

Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de roggevlokken toe. Kook 6-7 minuten terwijl je het regelmatig roert.

Speltvlokken bereiden

200 milliliter water of (plantaardige) melk

50 gram speltvlokken

Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de speltvlokken toe. Kook 7-8 minuten terwijl je het regelmatig roert.

Tarwevlokken bereiden

200 milliliter water of (plantaardige) melk

50 gram tarwevlokken

Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de tarwevlokken toe. Kook 4-5 minuten terwijl je het regelmatig roert.

Teffvlokken bereiden

200 milliliter water of (plantaardige) melk

40 gram teffvlokken

Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de teffvlokken toe. Kook 2-2,5 minuten terwijl je het regelmatig roert.