Meesters van De Halm > Blog > Graanvlokken tot pap bereiden Graanvlokken tot pap bereiden Pap kan eigenlijk van elk graansoort gemaakt worden. Hieronder hebben we de bereidingswijze van al onze graanvlokken voor je uitgeschreven. Wil je je pap iets steviger dan gemiddeld? Voeg dan wat minder vloeistof toe. Liever wat zachter? Gebruik dan juist wat extra vloeistof! Wist je dat al onze vlokken ook rauw gegeten kunnen worden? Dit komt omdat het eerst een week- en daarna een verhittingsproces doorloopt. Boekweitvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram boekweitvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de boekweitvlokken toe. Kook 2-3 minuten terwijl je het regelmatig roert. Gerstvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram gerstvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de gerstvlokken toe. Kook 5-6 minuten terwijl je het regelmatig roert. Gierstvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram gierstvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de gierstvlokken toe. Kook 2-3 minuten terwijl je het regelmatig roert. Havermout bereiden Koken: 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram havermout/havervlokken/porridge Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de havermout toe. Kook 4 – 4,5 minuut terwijl je het regelmatig roert. Magnetron: 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram havermout/havervlokken/porridge Doe de vloeistof naar keuze en de havermout in een magnetronbestendige kom. Roer door en kook in de magnetron op de hoogste stand voor ongeveer 1,5e minuut. Roer elke 30 seconden even door. Haverzemelen bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram haverzemelen Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de haverzemelen toe. Kook 2-3 minuten terwijl je het regelmatig roert. Maïsvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram maïsvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de maïsvlokken toe. Kook 4-5 minuten terwijl je het regelmatig roert. Quinoavlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram quinoavlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de quinoavlokken toe. Kook 2-3 minuten terwijl je het regelmatig roert. Rijstvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram rijstvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de rijstvlokken toe. Kook 4-5 minuten terwijl je het regelmatig roert. Roggevlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram roggevlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de roggevlokken toe. Kook 6-7 minuten terwijl je het regelmatig roert. Speltvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram speltvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de speltvlokken toe. Kook 7-8 minuten terwijl je het regelmatig roert. Tarwevlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram tarwevlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de tarwevlokken toe. Kook 4-5 minuten terwijl je het regelmatig roert. Teffvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 40 gram teffvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de teffvlokken toe. Kook 2-2,5 minuten terwijl je het regelmatig roert.
Pap kan eigenlijk van elk graansoort gemaakt worden. Hieronder hebben we de bereidingswijze van al onze graanvlokken voor je uitgeschreven. Wil je je pap iets steviger dan gemiddeld? Voeg dan wat minder vloeistof toe. Liever wat zachter? Gebruik dan juist wat extra vloeistof! Wist je dat al onze vlokken ook rauw gegeten kunnen worden? Dit komt omdat het eerst een week- en daarna een verhittingsproces doorloopt. Boekweitvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram boekweitvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de boekweitvlokken toe. Kook 2-3 minuten terwijl je het regelmatig roert. Gerstvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram gerstvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de gerstvlokken toe. Kook 5-6 minuten terwijl je het regelmatig roert. Gierstvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram gierstvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de gierstvlokken toe. Kook 2-3 minuten terwijl je het regelmatig roert. Havermout bereiden Koken: 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram havermout/havervlokken/porridge Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de havermout toe. Kook 4 – 4,5 minuut terwijl je het regelmatig roert. Magnetron: 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram havermout/havervlokken/porridge Doe de vloeistof naar keuze en de havermout in een magnetronbestendige kom. Roer door en kook in de magnetron op de hoogste stand voor ongeveer 1,5e minuut. Roer elke 30 seconden even door. Haverzemelen bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram haverzemelen Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de haverzemelen toe. Kook 2-3 minuten terwijl je het regelmatig roert. Maïsvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram maïsvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de maïsvlokken toe. Kook 4-5 minuten terwijl je het regelmatig roert. Quinoavlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram quinoavlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de quinoavlokken toe. Kook 2-3 minuten terwijl je het regelmatig roert. Rijstvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram rijstvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de rijstvlokken toe. Kook 4-5 minuten terwijl je het regelmatig roert. Roggevlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram roggevlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de roggevlokken toe. Kook 6-7 minuten terwijl je het regelmatig roert. Speltvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram speltvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de speltvlokken toe. Kook 7-8 minuten terwijl je het regelmatig roert. Tarwevlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 50 gram tarwevlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de tarwevlokken toe. Kook 4-5 minuten terwijl je het regelmatig roert. Teffvlokken bereiden 200 milliliter water of (plantaardige) melk 40 gram teffvlokken Breng de vloeistof aan de kook op middelhoog vuur. Voeg de teffvlokken toe. Kook 2-2,5 minuten terwijl je het regelmatig roert.